2020-11-08

[CZ] Pozdrav z psího důchodu

Po dvou a něco letech je možná čas na aktualizaci. (-;

Na první závody v roce 2018 jsme se kvůli mému stěhování a dalším termínovým kolizím dostali až v červnu. Z nedělního quadruppedu jsme (unavení z kamarádovy svatby den předtím -- zdravíme Lamovy!) kvůli Rufovu kulhání odstoupili. To jsme ještě netušili, že to jsou naše poslední závody.

Na letním táboře v Pohořanech se kulhání vracelo a po mnoha vyšetřeních a komplikacích (operace packy, zbytnělá prostata) se z toho vyklubala revmatická artritida. Naděje na vyléčení nulové, průběh se medikací dá aspoň trochu zpomalit. Jediná výhoda asi je, že Rufus a Barnabáš jsou tak navzdory věkovému rozdílu podobně pohybliví.

Barnabáš si letos na jaře prošel peklem: po problémech s prostatou a následné kastraci došlo na nekrózu a následnou amputaci citlivých partií. Díky obětavé péči se z toho nakonec vylízal, měl ale na kahánku.

Chlapcům se tak daří střídavě lépe a hůře, jak už to tak bývá, ale psí důchod snad důstojně užívají. Kvůli karanténě a různě zavřeným hranicím se bohužel vídáme mnohem méně, než bych chtěl. A frisbee závody nám všem chybí.

No comments:

Post a Comment